Fleet Awards » Aktuality » Přehled nominací ročníku 2015

Přehled nominací ročníku 2015

trofeje

ALD Automotive Fleet Awards 2015 jsou za námi, výsledky vyhlášeny a ceny předány. Jako každoročně byly přijímány nominace na produkty a služby od široké veřejnosti a jako každoročně vzešli z těchto nominací vítězové, které vybrala odborná desetičlenná porota. Podívejte se, z čeho letos vybírali. Pokud máte pocit, že některý produkt v nominacích pro rok 2015 chyběl, budete mít zanedlouho možnost jej nominovat pro ročník 2016!

 

kategorie FINANCOVÁNÍ

 

Peugeot Česká republika, s.r.o.

Zpětný odkup vozového parku

Značkový produkt Peugeot Česká republika nabízí možnost odkupu části nebo celého vozového parku, a to jakýchkoli značek vozidel v jakémkoli stáří či počtu ujetých kilometrů. Program nabízí i možnost auta nacenit předem a garantovat po určitou dobu tuto výkupní cenu. V rámci odkupu zařídí Peugeot ČR také vyřízení formalit a dokladů. Klientovi odpadají starosti s prodejem aut autobazaru a také s logistickým zabezpečením, neboť transport zařizuje a hradí Peugeot ČR. Při zpětném odkupu vozů značky Peugeot garantuje Peugeot ČR nejvyšší možnou odkupní cenu díky svému vlastnímu programu Peugeot Vyzkoušené vozy. Zpětný odkup vozidla se posuzuje na základě stáří vozu a počtu najetých kilometrů a poškození je posuzováno mezinárodně uznávanou metodikou společnosti DEKRA. Odprodejem firemního autoparku získá společnost velmi rychle finanční prostředky pro financování nových vozidel.

 

Mercedes-Benz Financial Services Česká republika, s.r.o.

Úvěr Komfort

Úvěr Komfort je úvěrovým financováním se zvýšenou poslední splátkou, což klientovi umožňuje podstatné snížení měsíční splátky. Na začátku smlouvy uhradí 25 procent ceny vozu a poté splácí polovinu ceny rozloženou do 47 měsíčních splátek se zvýhodněným úrokem. Na konci smlouvy zbývá uhradit navýšenou poslední splátku ve výši 25 procent ceny vozu. Poslední navýšenou splátku lze uhradit buď najednou, nebo ji lze dále rozložit do splátek v rámci nové úvěrové, případně leasingové smlouvy. Snížení splátky úvěru klientovi rozšiřuje prostor při výběru modelu a doplňkové výbavy, dalšími výhodami jsou prodloužená záruka na čtyři roky zdarma, zvýhodněné pojištění MBA Komplet (havarijní pojištění, povinné ručení, pojištění GAP) a fakt, že se klient stává majitelem vozu ihned po podpisu smlouvy.

 

Ford Credit, s.r.o.

Zlatý úvěr

Úvěr s nízkou úrokovou sazbou pouze 2,99 procenta je určen pro modely Transit Connect, Transit Custom, Transit, Tourneo Courier Tourneo Connect a Tourneo Custom. Dále lze úvěr se sazbou 2,99 % využít pro osobní modely Ka, Fiesta, B-MAX, C-MAX, Focus, Kuga, Mondeo, S-MAX, Galaxy a Ranger. V ceně úvěru je mimo jiné i pojištění všech skel na celou dobu úvěru s limitem plnění až do výše 30 000 Kč. Dále jsou k dispozici výhodné pojistné sazby. Délka financování může činit 24 až 60 měsíců a záloha se pohybuje ve výši 20 až 60 procent.

 

Raiffeisen - Leasing, s.r.o.

Financování vozů online

Jednoduchý způsob financování nového či ojetého vozu, který nabízí detailní kalkulaci na internetových stránkách www.financovanivozu.cz. Zde si zájemce nastaví parametry splácení, které mu nejvíce vyhovují, a ihned získá skutečnou výši splátek. Následně lze online také zažádat o schválení leasingu či úvěru. Samotný podpis smlouvy je možno provést například u prodejce vozu, není třeba kvůli tomu navštívit pobočku banky. Produkt nabízí také možnost zahrnutí pojištění vozu do měsíčních splátek a také možnost předčasného splacení. Produkt je unikátní díky rychlému vyřízení online, tedy z pohodlí domova či kanceláře, nabízí také velmi nízké úročení a uzavření smlouvy je bez poplatku.

 

kategorie FULL SERVICE LEASING

 

ALD Automotive, s.r.o.

FULL SERVICE LEASING

Jedná se o full-service leasing, který klientům zajistí kompletní péči o vozový park včetně jeho financování. ALD Automotive zařídí vše od výběru vhodného vozidla, přes jeho objednání, registraci, péči o servis, výměnu pneu, pojištění, tankovací karty, silniční asistenci až po jeho závěrečné vyúčtování. Součástí produktu ALL INCLUSIVE je i on-line reporting o provozu a nákladech vozového parku a non stop help desk. Splátky jsou garantovány jako fixní a tudíž umožňují snadné plánování finančních toků, veškerá rizika spojená s možným navýšením splátek na sebe bere ALD Automotive. ALL INCLUSIVE je cenově dostupný produkt, který jeho uživatelům umožňuje zaměřit se na svůj byznys.

 

Sixt Leasing (SPEED LEASE)

SIXT MOBILITY CONSULTING - externí správa firemních vozů

Ať už malé nebo velké vozové parky, úspěch našich zákazníků určuje naše jednání. Cílem je realizovat jasnou a měřitelnou přidanou hodnotu z hlediska kvality a snížení nákladů, a tím výrazně a trvale zlepšit ekonomiku našich zákazníků. Produkt Sixt Mobility Consulting je forma externí správy vozového parku s důrazem na optimalizaci všech nákladů spojených s provozem firemních vozů. Hlavními rysy jsou: 

Orientace na zákazníka - Přání a cíle našich zákazníků jsou motivací našich každodenních aktivit.

Nezávislost - Předpokladem pro objektivní poradenství je naše nezávislost. Teprve tak můžeme zaručit nejlepší možné řešení pro naše zákazníky.

Kvalita služeb - Zavedené procesy a systémy pro zajištění kvality jsou stejně důležité jako povědomí o kvalitě a odbornosti našich zaměstnanců.

Udržitelnost - Pro naše zákazníky chceme neustále rozvíjet optimalizační koncepty s cílem vytvořit udržitelnou přidanou hodnotu. Jako dlouhodobý partner doprovázíme naše zákazníky od analýzy k implementaci a podpoře.

 

LeasePlan Česká republika, s.r.o.

LeasePlan Go

Tato služba nabízí možnost pořízení vozu na operativní leasing online, díky aplikaci, ve které si zájemce může vybrat z připravených kalkulací na vybrané modely vozidel. Služba vyhoví velmi dobře zejména malým firmám a podnikatelům, pro které je klasické jednání o operativním leasingu neefektivní. Nabídka je rozčleněna do čtyř kategorií vozidel a zahrnuje hlavní modely na trhu. Je možno volit mezi základní variantou Go a Go+, která zahrnuje i opravy poškození vozu způsobená provozem. Dvě varianty nabízí také program mobility a pojištění. Výhodou je nízká akontace ve výši 15 procent pro většinu běžných klientů, prověření klienti mohou získat akontaci nulovou. Služba je primárně určena pro firmy s jedním až pěti vozidly.  

 

kategorie POJIŠTĚNÍ

 

Allianz pojišťovna, a.s.

Komplexní flotilové autopojištění Allianz

Komplexní flotilové autopojištění Allianz vychází z toho, že každý flotilový klient je specifický, proto je pojištění nabízeno formou stavebnicového systém. Tento systém má oproti systému obsahujícího různé balíčky tu výhodu, že klient přesně ví, co si kupuje a kolik za to platí. Klient si sám zvolí kombinaci pojistných nebezpečí, proti kterým chce být pojištěn. Základem je povinné ručení a havarijní pojištění s možností pojištění GAP na účetní hodnotu i na novou cenu vozidla a s krytím provozních škod. Rovněž lze dojednat pojištění skel, zavazadel, náhradního vozidla, úrazové pojištění celé osádky vozidla a podobně. Standardem je (v ceně pojištění) poskytovaná základní asistence k povinnému ručení i k havarijnímu pojištění, při sjednání obojího se limity zdvojnásobí. Dokoupením asistence PLUS lze získat dokonce neomezený limit, což je užitečné speciálně pro odtah vozidla. Hlavní výhody komplexního flotilového pojištění vozidel jsou: kompletní přehled pojištěných vozidel s podrobným vyúčtováním a s možností dle potřeby vozidla do pojištění přidávat/odebírat, sezonní pojištění u povinného ručení pro ty, kteří nevyužijí své vozidlo po celý rok, cestovní pojištění pro každého z členů osádky s limitem dvou milionů korun. Produkt je variabilní a kryje jak základní požadavky pojistné ochrany, tak je možné pokrýt téměř všechna představitelná rizika související s provozem vozidla. Každému klientovi bez ohledu na jeho velikost je poskytována individuální péče, jak při stanovení pojistného, tak při správě a komunikaci s ním.
 

UNIQA pojišťovna, a.s.

flotilové pojištění

Toto pojištění je určeno pro společnosti, které využívají ke svému podnikání minimálně pět vozidel. Nabízí jim podmínky flotilového pojištění, které jsou výrazně výhodnější než individuální pojištění. Systém nabízí klientovi navíc i jednoduchou a přehlednou administrativu pojištění jeho vozidel, včetně včasného vytištění a zaslání potřebných dokumentů. Vyúčtování pod jedním variabilním symbolem za celý soubor vozidel snižuje administrativní náročnost.

 

Generali pojišťovna a.s.

Flotilové autopojištění

Flotilové autopojištění je určeno pro fyzické a právnické osoby, které vlastní pět a více vozidel. Představuje komplexní řešení pojištění jakéhokoliv vozového parku s individuálním přístupem ke každému klientovi. Výhodou je jednoduchá správa pojištění s jedinou fakturou a jedním správcem všech vozidel na straně pojišťovny. Umožňuje také variabilní kombinaci pojištění pro každé vozidlo. Sjednat je možno jak pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, tak Kasko a doplňková pojištění v několika variantách pojistných krytí. Nechybí ani pojištění All risk.

 

kategorie ELEKTRONICKÉ SYSTÉMY

 

ALD Automotive, s.r.o.

ALD Fleet Monitor
On line reporting Fleet Monitor je komfortní nástroj v českém a anglickém jazyce s reporty o vozovém parku, přehledem o čerpání služeb Full Service Leasingu a souhrnnými, detailními a individuálními reporty s možností exportu dat. Zahrnuje detailní informace o každém vozidle: najeté kilometry, čerpání pohonných hmot, průměrnou spotřebu, servisní náklady, náklady na pneumatiky, pojistné události, ostatní náklady, celkové náklady na kilometr atd. K dispozici je také přehled o objednaných vozidlech, předpokládaném předání a ukončení.  Systém nabízí také například aktuální data on-line školení řidičů, seznam smluvních čerpacích stanic, upozornění na povinné servisní prohlídky, kontaktní rozhraní pro rezervaci termínu a řadu dalších funkcí a nástrojů.

 

ALD Automotive, s.r.o.

ALD Smart Car
Aplikace pro chytré telefony - ALD SmartCar Aplikace slouží k usnadnění komunikace mezi klientem a jeho vozem. Základní charakteristiky: Rychlý zdroj informací o užívaném vozidle, smluvní dokumentace k vozu, plný obsah stávajících Driver Setů (příručka pro uživatele vozidla, rozsah sjednaných asistenčních služeb a celkové přiměřené opotřebení), on-line informace o dostupných smluvních servisech, navigace do nejbližšího zvoleného servisního místa dle zadaných parametrů, navigace k nejbližší dostupné čerpací stanici s ohledem na sjednané tankovací karty, rychlá pomoc v případě poruchy, nehody nebo zdravotní komplikace.

 

Arval CZ, s.r.o.

Arval Smart Experience
Arval Samrt Experience představuje komplexní on-line řešení pro klienta Full Service Leasingu. Úroveň Fleet Manager - Arval Connect: Objednaná vozidla, končící vozidla, otevřené pojistné události, celkové náklady, spotřeba a chování řidičů, pokuty, přímá komunikace s kontaktní osobou Arvalu. Úroveň řidič - Přehled o vlastní smlouvě a službách, inteligentní navigace do servisů a pneuservisů, přímá komunikace s kontaktní osobou Arvalu.
 

kategorie SERVIS VOZOVÉHO PARKU

 

ELIT CZ, spol. s r.o.

Car Fleet Service

Jedná se o ojedinělý projekt určený pro servis firemních vozových parků v rámci neautorizované servisní sítě. Car Fleet Service je účinné řešení, s širokou paletou služeb a celou řadou řešení připravených na míru fleetovým zákazníkům. Patří mezi ně online systém centralizované fakturace, systém kontroly provedených prací či schvalování oprav, reporting nákladů či záruka na provedené práce a dohodnuté ceny. To, že CAR FLEET SERVICE dokáže optimalizovat a ušetřit firemní klientele náklady na servis a opravy vozidel dokazuje neustále se rozšiřující se počet vozidel ve správě. V současnosti je do projektu CAR FLEET SERVICE zapojeno 133 servisních partnerů, kteří se starají o více než 4500 vozidel. Výhodou CAR FLEET SERVICE je provádění oprav a pravidelného servisu všech značek vozidel běžných na trhu, a to „pod jednou střechou“. Služba nabízí i další výhody jako je online možnost objednávání vozu do servisu, nabídka předplacených servisních balíčků, náhradní vozidlo, pick-up servis nebo mytí vozidla.

 

Peugeot Česká republika, s.r.o.

OPTIWAY SERVIS

Program Optiway nabízí tři produkty, nejvyšším je Optiway Servis. Jedná se o předplacený servis vozu, který zahrnuje nejen pravidelnou údržbu vozu v autorizované síti značky, ale také opravy a výměnu opotřebitelných dílů, a to až po dobu pěti let či ujetí až 100 000 km. Klient má možnost hradit smlouvu v měsíčních splátkách. flexibilita: pokud změníte způsob používání vozu, můžete kdykoliv v průběhu trvání smlouvy uzavřít dodatek na nový počet ujetých kilometrů a/nebo upravit délku smlouvy, jistota pravidelné servisní údržby podle doporučení výrobce, výhoda zhodnocení vozu v okamžiku dalšího prodeje.

 

Mercedes-Benz Česká republika, s.r.o.

Integrovaný servisní paket

V rámci tohoto produktu poskytuje Mercedes-Benz zákazníkům v ceně vozidla také provádění pravidelné údržby v rozsahu prací předepsaných výrobcem, a to včetně poskytnutí k tomu potřebných náhradních dílů a provozních látek. ISP má platnost šest let nebo 125.000 km podle toho, co nastane dříve. Díky ISP ušetří zákazník během tohoto období nemalé finanční prostředky na provozních nákladech vozidla. ISP obsahuje výměnu olejového filtru, výměnu kombinovaného či prachového filtru, výměnu palivového filtru, zapalovacích svíček a předepsané olejové náplně či doplnění případně výměnu brzdové a chladicí kapaliny. Produkt je možno sjednat i pro fleetové klienty.

 

kategorie EKOLOGICKÝ PŘÍSTUP

 

Toyota Motor Corporation

Program hybridních vozů Toyota a Lexus

Toyota v letošním roce oslavila již 8 000 000 prodaných hybridních vozů značky Toyota a Lexus. Byla to právě Toyota, která v roce 1997, tedy mnoho let před konkurencí uvedla na trh první hybridní vůz Prius, který se stal za 18 let prodejů legendou a přispěl k masovému rozšíření této technologie. Dnes na českém trhu nabízí Toyota šest hybridních modelů a dalších šest je nabízeno pod značkou Lexus. I v roce 2015 je Toyota stále v čele technologického vývoje díky komerčnímu uvedení technologie napájení z vodíkových článků, kterou je vybaven vůz Toyota Mirai.

 

Business Lease s.r.o.

Operativní leasing Tesla Experience

Operativní leasing s kompletním balíčkem služeb včetně přepravy vozu na místo předání či dodání domácí nabíjecí stanice nabízí na českém trhu společnost Business Lease jako první. Pro poskytování těchto služeb získala po splnění náročných podmínek oprávnění přímo od výrobce. Služby samozřejmě zahrnují i ostatní běžné služby full service leasingu, jako údržbu a opravy vozu v autorizovaném centru ve Vídni včetně vyzvednutí a přistavení vozu či poskytnutí náhradního vozidla. Zkušenosti výrobce s operativním leasingem na tato vozidla umožňují společnosti Business Lease zaručit českým klientům vysoké zůstatkové hodnoty elektromobilu, které příznivě ovlivňují celkovou výši měsíční splátky. Splátku snižují také výrazně nižší náklady na servis a údržbu vozu oproti vozům se spalovacími motory.

 

Škoda Auto, a.s.

ŠKODA OCTAVIA G-TEC

Značka Škoda uvedla na trh model Octavia G-Tec, který výrazně napomáhá rozvoji alternativního paliva CNG v České republice. Díky bivalentnímu řešení je automobil plně provozuschopný jak na CNG tak na benzín, přičemž zásoba obou paliv je dostatečná pro ujetí až 1330 km. Samotná zásoba CNG vystačí až na 410 km jízdy. Kombinace dlouhého dojezdu na obě paliva i každé zvlášť, stejně jako zachování typické vlastnosti tohoto modelu – velkého zavazadlového prostoru - patří k zásadním výhodám na trhu, stejně jako obliba modelu, a výkonové parametry přeplňovaného hnacího agregátu 1.4 TSI 81 kW. Zásadní výhodou je pak cenová politika, neboť Octavia G-Tec je levnější než turbodieselové provedení shodného výkonu a navíc oproti němu vykazuje nižší provozní náklady.

 

CAR4WAY, a.s.

FIREMNÍ CARSHARING

Společnost CAR4WAY je největší carsharingovou společností v České republice. Carsharing je moderní způsob mobility pro každého spočívající v efektivním sdílení vozidel mezi uživateli při jejich optimálním využití. Z veřejného carsharingu vychází i FIREMNÍ CARSHARING, který představuje progresivní a ojedinělý produkt správy vozového parku zaručující optimální využití vozů při maximálním efektu mobility. Mezi hlavní výhody, které FIREMNÍ CARSHARING svým uživatelům nabízí, je snížení nákladů na provoz a správu vozového parku, zefektivnění počtu firemních vozů, zjednodušení administrativy a snížení počtu najetých kilometrů v důsledku online kontroly užívání vozu. Díky tomu přispívá tento produkt také ke snižování ekologické zátěže silniční dopravou.

 

 
 
 

Hlavní mediální partneři

Mediální partneři